За нас

Създаваме фотокомикси.

Или казано с други думи – сериали в снимки. Заснетите кадри са обработени така, че да изглеждат и като рисунки.

В основата на работата ни е сценарият – за да задържим интереса ти до края, епизод след епизод. Винаги вкючваме към сериалите саундтрак, а понякога – и трейлър.

Цялото съдържание на Papermovie е напълно безплатно. Всички (до момента – 724 човека) са участвали без хонорар.

Като герои във фотокомиксите ни са се снимали лекари, таксиметрови шофьори, мениджъри, музиканти, рекламисти, програмисти, моделки, спортисти, стажанти, пенсионери, преводачи, продавачки, учители, счетоводители… А дори и някои актьори.
Ако желаеш да се снимаш и ти запиши се за роля.

Фотокомиксите ни след 2018 г. („Търсачката“, „Истински кошмари“, „Вход Б: Сезон 2“, „Чужди улици“, „Брокерът“, „Половин душа“, „30 неща, които да направиш преди да напраавиш 30“) са в повече цветове и изцяло в уеб версия, адаптирани за четене на телефон. 

Първите ни фотокомикси (“Трикраки кучета”, “36”, “Апартаментът” и “Котки”) са черно-бели и отпечатани върху картонени флайъри. Разпространявахме ги периодично, епизод след епизод. В заведения, магазини, кина, фитнеси, университети, тату-студия, книжарници. В София, Пловдив, Варна, Бургас, В. Търново, Благоевград и над 15 други града. Петият ни сериал – “Вход Б”, излезе само онлайн.

Можете да се свържете с нас на hello(at)papermovie.com, да ни последвате във Фейсбук и в Инстаграм, да чуете саундтрака на сериалите тук и тук, да гледате трейлъри и making-of ето тук.