За Papermovie

Papermovie създава фото комикс сериали, заснети с истински хора.

Проектът е независим. Съдържанието е безплатно за разглеждане. Историите са авторски.

Участието в Papermovie е на добра воля, без хонорари. Екипът е отворен – при желание може да се снимате като герой, да напишете музика за саундтрак или да се включите по друг начин.

След 8 години прекъсване Papermovie се завърна през 2018 г. с нови сериали – вече само онлайн, удобни за гледане на телефон, в повече цветове. Една част от замесените в новите истории са:

Милен Антиохов – истории
Радостин Пешев – визуална идентичност
Илиян Ружин – фотография
Драгомир Спасов – фотография, 3D
Георги Вълков – фотография
gradinko – уеб дизайн
3WiMarketing / Стойчо Тренчев – програмиране
Athlon / Пройко Пройков – програмиране
Симеон Леви – консултант визия
Мирчо Мирев – консултант уеб

Можете да се свържете с нас на hello(at)papermovie.com, да ни следвате във Фейсбук, да чуете музиката от саундтрака на историите тук и тук, както и да гледате някои клипове ето тук.

Може и да подкрепите Papermovie, като ни станете патрон тук.

! Благодарим на нашите патрони: Falshimento, Ангел Иванов !

От 2002 до 2007 г. сериалите на Papermovie – “Трикраки кучета”, “36”, “Апартаментът” и “Котки”, излизаха офлайн – отпечатани върху флайъри, като всеки флайър беше един епизод. Флайърите бяха безплатни и се разпространяваха периодично (например нов епизод – всяка всяка седмица в сряда и петък). На места като заведения, магазини, кина, фитнеси, университети, хостели, тату-студия, книжарници – в София, Пловдив, Варна, Бургас, В. Търново, Благоевград и още над 15 града.
През 2009 излезе петият сериал на Papermovie – “Вход Б”, който беше само онлайн.

До 2010 г. в Papermovie участваха общо 537 души, на добра воля, без хонорари:
195 от тях с роли в историите (никой не беше професионален актьор); но и като фотографи (12), автори на саундтрак (58), дизайнери (7), програмисти (8); хора, които помагаха с разпространение на флайърите (69), с превод на английски и сръбски (4), с техника, локации, реквизити, финансиране, консултации и какво ли не (още 184). Благодарим!